Norsk Skovkattering

FARVEBEREGNER

Her kan du lave en beregning af, hvilke farvekombinationer, der kan komme ud af en parring mellem to katte

Hvis man bruger en hvid kat i en parring, vi resultatet være meget bredt, da man ikke kan vide hvilken farver den bærer under den hvide frakke.

 

 

// Brug farveberegneren til at forudsige de mulige farvekombinationer ved en bestemt parring. Bemærk venligst følgende:

1) Farveberegneren er baseret på genotyoer, så selvom der ikke findes en fænotypisk non-agouti rød kat, kan en genotypisk non-agouti rød kat give andre resultater, hvis den parres med en anden non-agouti eller en bærer af non-agouti. Det samme gør sig gældende for amber.

2) I parringer med sølv/smoke antager farveberegneren, at begge forældre kun er heterozygote for inhibitor-genet, så selvom du parer to sølv/smoke katte, kan de stadig lave killinger uden sølv/smoke. Det samme gør sig gældende for spotting-genet ("med hvidt").

3) Helt hvide katte er ikke inkluderet i farveberegneren, da det ikke er muligt at beregne andre mulige farver end hvid, med mindre man ved hvilken farve, der befinder sig "under" den hvide pels. Ved du det, så angiv denne farve og læg så blot hvid til resultatet, og du vil have de mulige farver.

4) Farveberegneren er ikke færdigudviklet og understøtter kun amber i meget begrænset omfang, så uventede eller ingen resultater kan forekomme ved visse kombinationer.

Forkortelser
HV:Med hvidt
FT:Bærer af fortynding
NA:Bærer af non-agouti
AM:Bærer af amber

Hankat:
 HVFTNAAMHunkat:
 
 HVFTNAAM


  
Farveberegneren er udviklet af Flemming Vorbeck, DK Vorbeck.

© 2012-2024. Alle rettigheder forbeholdes.