Norsk Skovkattering

TEMPERAMENT

 

Når det drejer sig om temperament, afviger den norske skovkat noget fra andre racer. En naturkat må være intelligent og initiativrig, hvis den skal overleve. Når det er dårlige tider med knaphed på føde eller meget dårligt vejr, vil kun de intelligente individer, der er i stand til at tage uortodokse metoder i brug for at skaffe føde eller varme, overleve.

Skovkatten er modig og frygtløs. Den har i generationer lært, at den bedste form for forsvar er et angreb. Dette giver en meget stærk karakter med stærke nerver. Skovkatte bliver ikke nervøse eller rastløse. De tager enhver ændring med overraskende ro og vænner sig let til nye situationer. 

Samtidig er skovkatten en livlig, opvakt og stærk kat. Der er intet der bør afholde folk fra at holde skovkat i lejlighed, men det er nødvendigt at have gode klatre- og/eller kradsefaciliteter. Et højt klatretræ eller en højtsiddende hylde, tilfredsstiller fuldt ud kattens behov for motion. Det er selvfølgelig også muligt for kattene at færdes udendørs. Vælger man denne løsning, vil man utvivlsomt se, at skovkatten sætter pris på at klatre i havens højeste træer. På vej ned af stammerne, ser man at de næsten løber ned og at dette ikke sjældent foregår med hovedet først. Norske skovkatte og specielt hunnerne er fantastiske jægere. De fanger let en fugl i flugten. Hvis de holdes indendørs, vil det foretrukne bytte dog være fluer og lignende.

 

Den norske skovkat trives fortrinligt sammen med andre katteracer, med hunde og med børn. Det er en race, der hurtigt tilpasser sig nye ting. Det er en nysgerrig kat, der som regel altid er med der, hvor der sker noget. Nogle er glade for gæster, og andre vil gerne se dem lidt an. En del kan godt lide at ligge på skødet, eller ælte på ens mave, mens andre gerne ligger ved siden af en i sofaen, eller meget tæt på. Det er en race, der gerne vil være tæt på sin familie, og følger den i tykt og tyndt.

  

En Norsk Skovkat vil i øvrigt sætte pris på samværet med artsfæller, når den er alene, så hvis man overvejer en killing, uden at have kat i forvejen, så overvej at anskaffe 2. De har så meget fornøjelse af hinanden.